4 kaloringi produktai, kuriuos verta valgyti

4 kaloringi produktai, kuriuos verta valgyti

Tam tikros produktų grupės nors ir yra kaloringos, turėtų būti įtrauktos į lieknėjimo dietą. Juose yra riebalai, kurie turi įtaką mūsų sveikatai ir išvaizdai.

1. Riebios žuvys

Jau nuo seniai visuomenė yra raginama valgyti didelį žuvų kiekį. Nes "žuvis turi įtaką viskam", kaip tvirtina kažkada buvusios populiarios visuomenės kampanijos šūkis. O kuo riebesnė, tuo geresnė. Žuvys yra aukštai vertinamos ne tik dėl skonio, bet visų pirma dėl didelio riebiųjų rūgščių omega-3 kiekio. Tos riebalų rūgštys padeda gydyti kraujo apytakos ligas, be to padeda sustiprinti atsparumą ir gydyti uždegimus. Riebios žuvys, tokios kaip skumbres, lašišos, upėtakiai, silkės, unguriai ar šprotai turi daug A, D ir E vitaminų.

2. Alyvuogių aliejus ir rapsų aliejus

Šie du produktai tai sveikiausi riebalai skirti patiekalų kepimui. Rekomenduojama juos valgyti šaltai, pvz su salotomis ir užkandžiais. Reikia paminėti apie šių aliejų naudojimą kosmetikoje. Alyvuogių aliejuje yra daug E vitamino, dėka kurio galime džiaugtis gražia ir sveika oda. Todėl taip dažnai naudojame ją namų spa. Tokiu būdu galime naudoti ir rapsų aliejų, ypač jo niekada neturėtų pritrūkti virtuvėje. Pasižymi išimtinai tinkamomis sveikatai prisotintomis ir neprisotintomis riebiųjų rūgščių proporcijomis.

3. Riešutai

Itališki, arachiso, žemės riešutai, migdolai, pistacijos, macadamia riešutai ar anakardžių riešutai turi pozityvią įtaką kraujo apytakos darbui, daug E vitamino, o taip pat B grupės vitaminus. Riešutuose taip pat yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių, didelis kiekis magnio, fosforo, geležies ar cinko. Tai skaidulų, baltymų ir folijo rūgšties vertingas šaltinis.

4. Avokadas

Kažkas skirta vaisių mėgėjams. Šis egzotinis skanėstas yra kaloringas, bet ir išimtinai sveikas. Taip kaip ir išvardinti produktai, jo sudėtyje yra geros riebalų rūgštys, folio rūgštis, didelis kiekis kalio ir liuteino, kurio maiste turėtų ieškoti ypač asmenys su silpnu regėjimu.